Zal ik u helpen?

Ervaringen

Ervaringen

Andries is financieel specialist bij een woningcorporatie. Op zoek naar een goede besteding van zijn persoonlijk loopbaanbudget kwam hij bij ZTAP. SkiŽn en alles daaromheen was zijn passie. Hij startte voorzichtig met het opzetten van een eigen bedrijf aan huis. Inmiddels heeft hij naast zijn parttime baan bij de woningcorporatie een goed lopende Skiservice die door heel Nederland bekend is. Hij slijpt, verkoopt en onderhoudt ski's, snowboards en alles daaromheen en heeft contacten op hoog niveau in de wedstrijd ski wereld.

Jennifer (18) had haar middelbare opleiding bijna achter de rug. En nu? Diep van binnen droomde ze van een eigen bedrijf in de patisserie. Stage bij RudolphÖ inspiratie uit ItaliŽÖZe sprak haar droom tijdens het traject voorzichtig uit. Haar ouders stonden meer dan open voor haar keuze. Ze volgt nu de studie Ondernemerschap. En ze loopt stage bij een van de meest gerenommeerde chocolaterieŽn in Dordrecht. Ik wacht op de dag dat ze haar eigen patisserie opent. Ben dan haar eerste klant.

Daphne (17) wist het echt niet. Ruzie, boze woorden, ongeduldige ouders. Na een traject bij ZTAP koos zij voor de opleiding Tandartsassistente. Ze gaat nu lachend naar school. De rust straalt van haar gezicht.

Tim (19) zat op de opleiding Economie & Management, maar werd daar niet gelukkig. Hij doorliep heel trouw het hele traject. Uiteindelijk bij het laatste gesprek kwam naar voren dat Biologie zijn passie was. Hij stelde bij ZTAP een biologieles samen voor jonge scholieren. Fantastisch, ik zou zo weer in de schoolbanken gaan zitten. Tim studeert nu Biologie aan de Hogeschool Rotterdam. Hopelijk wordt hij docent. Zijn vrolijke, joviale, sociale karakter past hier perfect bij.

Jan had een studie Communicatiewetenschappen succesvol afgesloten maar werkte in het Kurhaus in Scheveningen in de bediening. Hij kon geen werk vinden. Al gravend kwam naar voren dat bijzondere fifties en sixties muziek zijn passie was. En gezond verantwoord eten een goede tweede. Het werd geen combi (een muzikaal, ecologisch eetcafť), maar hij vond snel daarna wel een communicatiebaan bij Motown. Passie en studie smolten samen.

Froukje (18) zat op de Grafische opleiding in het eerste jaar. Ze kwam erachter dat haar keuze niet paste. Voelde zich elke dag ongelukkiger. Tijdens het traject ontpopte ze zich als een hele intelligente, politieke prater. Ze was een slimme meid die een duidelijke mening had over maatschappelijke onderwerpen. Ze zei de Grafische school vaarwel en maakte de overstap naar de Vavo om daarna verder te studeren. Ik ben heel benieuwd waar ze eindigt. Ik hoop in de politiek. Zij laat nog van zich horen.

Anja, communicatie-adviseur. Op zoek naar een nieuwe, zinvolle invulling van haar leven. Zij was een van de eerste cliŽnten van ZTAP. Het traject gaf haar inzicht in wat belangrijk was in het leven. Ze werd coordinator van een Hospice en startte haar eigen bedrijf Schrijf je Wijs. Ze geeft bijzondere schrijfcursussen aan bijzondere doelgroepen. Een aanrader om eens aan deel te nemen.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van mensen die ZTAP begeleid heeft.
Ervaringen ...
Daphne (17) koos voor de opleiding Tandartsassistente...

Dromend van een eigen patisseriezaak ...

Financieel specialist zet eigen skiservice in de steigers....

Lees hier nog meer ervaringen van mensen die op 'stap' gingen ...