Zal ik u helpen?

Werknemer wil liever coach dan opleiding

Uit een onderzoek onder 4000 respondenten blijkt het volgende: Werknemers willen graag begeleiding door een externe coach voor hun persoonlijke ontwikkeling.

Meer dan de helft (52 procent) van de werknemers geeft aan dat dit een werkgever aantrekkelijk maakt. Daarnaast zegt 38 procent begeleiding door een interne coach te willen.

Coaching blijkt belangrijker dan de mogelijkheid voor het volgen van een opleiding. Slechts zes procent zou heel graag een externe opleiding volgen en drie procent een interne.

De overweldigende belangstelling voor begeleiding van een externe loopbaancoach is opvallend. Persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk voor de huidige generatie werknemers. Het hebben van een motivator of coach op de werkvloer geeft mensen vaak net een extra duwtje in de rug om stappen te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling.

Ook zijn tegenwoordig vaardigheden van een persoon vaak belangrijker dan de genoten opleiding, waardoor deze in belang kan dalen.

Daarnaast kunnen werknemers via een coach hulp krijgen bij het plannen van werk en privé en bij het halen van energie uit het werk.

Het voordeel van een externe coach is dat hij werknemers vanuit een veilige en onafhankelijke relatie helpt.

Heeft u ook behoefte aan een personal coach die samen met u werkt aan het optimaal inzetten van uw kwaliteiten, neem dan contact met mij op.

Ervaringen ...
Daphne (17) koos voor de opleiding Tandartsassistente...

Dromend van een eigen patisseriezaak ...

Financieel specialist zet eigen skiservice in de steigers....

Lees hier nog meer ervaringen van mensen die op 'stap' gingen ...